Diari de taller_25-8-13

Al taller 25-8-13:

“Rompiendo con la ortodoxia de las escuelas de bellas artes, según lo cual han de tratarse los temas cotidianos tonalmente, se fomentó en Aurerbach el reconocimiento de la eséncia física del modelo dentro de la substancialidad plástica del medio”
(Paul Bonaventura, Catàlogo Frank Auerbach, 1987, pag.11)

Obra 1128 (2028)

La insatisfacció arriba al seu màxim exponent quan l’obra despulla l’ engany i la minsa convicció inicial obliga a fer una segona acció ja en termes d’especulació. Pres d'un sentiment de rebuig, raono inclús els motius d’una tercera acció. Ara ja no és la voluntat d’acabar-la, millorar-la, completar-la, sinó una  frustració davant un temps que no permet el retorn; si pogués tornar enrere per tornar-ho a provar... però la irreversibilitat del temps m’inclou en el bucle emotiu de l'acció i de la destrucció.

No sense esforç reconec que l’experiència m’avisa de què no aconseguiré res més. Tot i així, en clara desobediència, he tornat a començar i amb una acció feta directament amb les mans s’ha donat l’ harmonia amb la matèria.

Sota un sentiment agre i dolç a la vegada, reconec que qualsevol fet “no val”, només val quan es manifesta en un estat de presumible veritat.

Puc reconèixer l’essència de l’acte gestual dins la substancialitat plàstica del medi”

Toni Riera

Comentaris

Entrades populars d'aquest blog